Mobilisation of the Nervous System

”Mobilisation of the Nervous System” är kursen för dig som vill veta mer om neurodynamik och hur man utifrån detta bedömer och behandlar besvär från rörelseorganen. 

Ständigt uppdaterad med senaste rönen om smärta och neurovetenskap ger denna kurs dig en grundläggande förståelse för nervsystemets anatomi, funktion och biologi. Praktiska moment varvas med teori när du får lära dig att på ett patientsäkert och effektivt sätt göra en manuell undersökning av nervsystemet. Stor tonvikt läggs på praktisk applikation, hur undersökningsfynden passar in i ett kliniskt resonemang och hur du anpassar och omsätter teknikerna till effektiv behandling för besvär såsom tennisarmbåge, hälsporre, nervrotssmärtor och ländryggsbesvär.

Om kursledaren: Ben Davies är legitimerad fysioterapeut och erfaren kursledare vid Noigroup. Ben har mångårig erfarenhet av behandling av patienter med ryggsmärtor och långvariga smärttillstånd. Han bedriver för tillfället doktorandstudier inom ämnet fysioterapi vid smärtsam diabetesneuropati.

Om Noigroup: Neuro Orthopaedic Institute (Noigroup) är en internationell organisation där du återfinner några av världens främsta forskare och instruktörer inom smärta och nervsystemet. Organisationen har bedrivit undervisning över hela världen under 20 år utifrån ständigt uppdaterad kunskap och starkt fokus på klinisk applikation.

Snart på gång

  • 1 februari - KT2
  • 27-28 februari - Axelkurs
  • 21 mars - Formthotics
  • 10-11 maj - KT1