Shop Formthotics

Original dual medium perforated, Art nr: 35100


Ett ”standardinlägg” med ett medium fast understa lager (140) och ett mjukare ytlager (60). Ger ett bra hålfotsstöd för kontroll och stabilitet, stötdämpning och har en djup hälkopp. Perforeringen i framfoten hjälper foten att hållas sval och torr. Ett tåligt inlägg.

Fungerar bra i arbetsskor, vanliga skor och exempel på diagnoser där inlägget kan ordineras är tibialis posterior tendinos/dysfunktion, plantarfasciit, achillesseneproblematik, benhinneinflammation (medial traktionsperiostit)

Original single firm, Art nr: 35200

Ett fastare inlägg (160) för fötter som behöver mycket stöd och kontroll som exempelvis vid kraftig pronation. Ger ett fast stöd i hålfoten och har en djup hälkopp.
Kan passa bra vid exempelvis tibialis posterior tendinos/dysfunktion, plantarfasciit, achillesseneproblematik, apofysit (Mb Severs), medial knäsmärta, interdigital bursit, Mb schlatter och tractus iliotibialisproblematik.

Low profile dual medium, Art nr: 35500


Ett tunnare inlägg i två lager (60/140) med lägre hålfotsstöd. Passar bäst till patienter som inte pronerar kraftigt eller som har svårt att få plats med inlägget i sin sko (tex fotbollsskor och andra trängre skor). Även bra till laterala ligamentskador för proprioception men utan att positionera foten i för mycket supination. Fungerar bra för akuta plantarfasciit besvär.

Original single X soft, Art nr: 35700


Det mjukaste och mest följsamma av Formthotics inläggen (60). Bra dämpning och anpassningsbarhet gör att inläggget passar de som haft svårt att vänja sig vid inlägg tidigare. Ger ändå ett bra hålfotsstöd, har en djup hälkopp och hjälper till att förbättra hållningen. Kan passa särskilt väl för diabetiker och RA deformiteter.

Original Shock Stop, Art nr: 35300


Det mest stötdämpande inlägget med ett särskilt ytlager för maximal dämpning och ett fastare undre lager som ger kontroll och stabilitet. Skyddar en ömtålig fot med nedtrampade fettkuddar på ett bra sätt. Lägre i hålfoten än exempelvis Original dual medium perforated men ändå med ett bra hålfotsstöd. Passar bra vid t.ex. skada på fettkudde, broskskador, diabetes, RA, artros, stela fötter och cavus fötter.

Original dual medium, Art nr: 36100


Ett ”standardinlägg” med ett medium fast understa lager (140) och ett mjukare ytlager (60). Ger ett bra hålfotsstöd för kontroll och stabilitet, stötdämpning och har en djup hälkopp. Ganska lik Original dual medium perforated men med något lägre hålfotsstöd och utan perforering i framfoten.
Passar bra vid exempelvis: M tibialis posterior tendinos/dysfunktion, plantarfasciit, achillesseneproblematik, underbensskador, benhinneinflammation (medial traktionsperiostit), patellofemorala smärtor och tractusiliotibialis problem.

Tillbehörsbox 

Fylld med allt man kan tänkas behöva för tillpasning och justering av inläggen. Innehåller hälkilar i olika höjd och storlekar, mediala/laterala kilar i två längder och olika storlekar, pelotter i två olika storlekar och material samt sax. Kan fyllas på efterhand, komplettera då bara med det som behövs.

Värmemaskin

”Startpaket”

15 par sulor (valfri modell och storlek), tillbehörslåda och värmemaskin.

Kontakta oss för bästa pris.

Snart på gång

  • 1 februari - KT2
  • 27-28 februari - Axelkurs
  • 21 mars - Formthotics
  • 10-11 maj - KT1