Explain Pain

 

De senaste decennierna har inneburit stora framsteg i förståelsen av smärta som biopsykosocialt fenomen. Vi vet nu till exempel att smärta och vävnadsskada ofta är dåligt korrelerade. Vi vet också att smärtupplevelsen och hur vi hanterar smärtproblem påverkas av våra tankar och känslor. Ökad förståelse för smärta och smärtfysiologi är ett evidensbaserat terapeutiskt redskap för alla med såväl akut eller långvarig smärta som skador. 

I kursen Explain Pain, baserad på boken med samma namn, får du under 2 dagar lära dig de senaste rönen kring hur smärta hänger ihop med bland annat vävnadsskada, immunresponser, stress och tankebanor. Du får också lära dig hur du på ett engagerande och intresseväckande sätt med hjälp av liknelser och berättande exempel kan förmedla denna kunskap till dina patienter. På så sätt ger du dina patienter redskap för att förstå, hantera och behandla sin smärta vilket har visats leda till minskad smärta och ångest såväl som förbättrad livskvalitet.

Om Noigroup: Neuro Orthopaedic Institute (Noigroup) är en internationell organisation där du återfinner några av världens främsta forskare och instruktörer inom smärta och nervsystemet. Organisationen har bedrivit undervisning över hela världen under 20 år utifrån ständigt uppdaterad kunskap och starkt fokus på klinisk applikation.

Om kursledaren: Ben Davies är legitimerad fysioterapeut och erfaren kursledare vid Noigroup. Ben har mångårig erfarenhet av behandling av patienter med ryggsmärtor och långvariga smärttillstånd. Han bedriver för tillfället doktorandstudier inom ämnet fysioterapi vid smärtsam diabetesneuropati. Kursen kommer hållas på engelska.

Frågor och anmälan till kursen görs till linder@ystadrehab.se

OBS! Kursen hålls på engelska.

Kursdatum

Snart på gång

  • 1 februari - KT2
  • 27-28 februari - Axelkurs
  • 21 mars - Formthotics
  • 10-11 maj - KT1